Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از چالش‌های اقتصادی در سال‌های اخیر، معضل افزایش افسارگسیخته اجاره بهای مسکن در سراسر کشور است، به گونه‌ای که سهم قابل توجهی از بودجه خانوار‌های مستاجر، صرف پرداخت اجاره خانه می‌شود و آن‌ها را با مشکلات اقتصادی بسیاری مواجه ساخته است.

در این میان، با شیوع ویروس کرونا و فشار اقتصادی مضاعف بر کسب و کار و معیشت مردم، دولت به دنبال راهکاری برای حمایت از خانوار‌های مستاجر بود تا بتواند در این شرایط، باری از دوش این قشرها بردارد؛ بنابراین، تصمیم بر آن شد تا ستاد ملی کرونا وام ودیعه مسکن را با ارقام مشخصی در سراسر کشور با همکاری وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی و شبکه بانکی، به اجرا درآورد؛ بنابراین در سال ۹۹ حسن روحانی، رئیس جمهور، اعلام کرد، وام ودیعه مسکن به مستاجران در تهران ۵۰ میلیون، شهر‌های بزرگ ۳۰ میلیون و شهر‌های کوچک ۱۵ میلیون تومان پرداخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این سیاست برای سال جاری نیز با تغییراتی در بهای پرداختی به مردم (در تهران ۷۰ میلیون تومان، سایر کلان‌شهر‌ها ۴۰ میلیون تومان و در سایر شهر‌ها ۲۵ میلیون تومان است)، تداوم یافت و قرار بر این شد تا متقاضیان درخواست خود را در سامانه ودیعه مسکن ثبت کنند تا در ادامه با معرفی به بانک عامل، روند پرداخت وام ویدیعه مسکن به سرانجام برسد.

در این میان، به گفته مسئولان وزارت راه و شهرسازی، زمان ثبت نام در سامانه ودیعه مسکن برای دریافت وام، تا پایان آذرماه است و بانک‌ها موظف هستند تا پایان بهمن ماه، تسهیلات را به متقاضیانی که ثبت نام کرده اند، پرداخت کنند.

اما آنچه در فرآیند ثبت نام و دریافت وام، برای متقاضیان چالش آفرین شده، موانعی است که ظاهرا در سمت بانک‌های عامل در مسیر مستاجران قرار گرفته و بسیاری را ناامید از دریافت این تسهیلات حمایتی کرده است.

هرچند بر اساس جدیدترین آمار‌های بانک مرکزی، از ابتدای طرح ودیعه مسکن تا تاریخ ۲۲ آذرماه سال جاری تعداد ۴۰۳.۱۸۰ فقره تسهیلات ودیعه مسکن جمعاً به مبلغ ۱۱۶.۶۵۲ میلیارد ریال پرداخت شده است، در طرف مقابل، آمار قابل توجهی از مردم هنوز در هفت خوان رستم برای دریافت وام ودیعه مسکن، دچار مشکلاتی هستند.

به عنوان نمونه، یکی از متقاضیان این وام می‌گوید: پس از چند ماه دوندگی، تکمیل پرونده وام به شعبه بانک «س» مراجعه کردیم، اما مسئول مربوطه اعلام کرد "متقاضی بالای ۷۰ سال دارد و وام ودیعه به او تعلق نمی‌گیرد و یا متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن با پیام اتمام اعتبار از سوی بانک‌ها در سامانه وزارت راه و شهرسازی مواجه شدند. برخی نیز از موانع بانکی همچون داشتن دو ضامن معتبر با فیش حقوقی دولتی خبر می‌دهند و تاکید دارند که بسیاری از مستاجران، چنین ضامنی ندارند.

حال اگر شما هم جزو متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن هستید و هنوز موفق به دریافت وام و یا تکمیل مدارک خود در بانک‌های عامل نشده اید، از موانع و مشکلاتی که با آن مواجه شده اید، برای ما بگویید؛

مهم‌ترین مانعی که سد راه دریافت وام اجاره است چیست؟ آیا مشکل در بخش ثبت نام است و یا در مرحله تکمیل مدارک در شعب بانکی؟

شعب بانک ها، چه تعریفی از ضامن داشته اند و چه توضحیاتی می‌دهند؟

پاسخ بانک عامل به درخواست شما چه بوده است؟   چه درخواستی از مسئولان مرتبط در این موضوع؛ از بانک مرکزی گرفته تا وزارت راه و شهرسازی دارید؟   چرا برخی از بانک‌ها زیر بار تسهیلات ودیعه مسکن نمی‌روند؟

در مجموع، مشاهدات و تجربیات شما به عنوان متقاضی دریافت این وام، در پروسه ثبت نام و معرفی به شعب بانک و در نهایت تلاش برای دریافت وام ودیعه مسکن چه بوده است؟  

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا گوهر عشقی ایام فاطمیه خوانده می شوید وام ودیعه مسکن اجاره بها مستاجران آلودگی هوا بودجه 1401 مذاکرات وین شب یلدا گوهر عشقی ایام فاطمیه دریافت وام ودیعه مسکن وزارت راه و شهرسازی میلیون تومان دریافت وام بانک ها ثبت نام شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۳۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد

به گزارش «تابناک»، بانک مرکزی درباره شرایط دریافت ارز حجاج و اینکه آیا دریافت این ارز مغایرتی با دریافت ارز مسافرتی دارد یا خیر؟ اعلام کرد: با توجه به شروع سفر‌های زائراج حج سال ۱۴۰۳ و ضرورت تامین ارز مورد نیاز زائران گرامی، تأمین و پرداخت ارز (به صورت اسکناس) به مبلغ ۵۰۰ (پانصد) یورو یا معادل آن در سال جاری با نرخ فروش اسکناس مرکز_مبادله ارز و طلای ایران، به زائران حج تمتع معرفی شده از سوی سازمان حج و زیارت انجام خواهد شد.  

پرداخت ارز به زائران یادشده در محل شعب بانک‌های منتخب بوده و تأمین ارز به میزان فوق محدودیتی بابت تأمین ارز مسافرتی در همان سال برای زائران مذکور ایجاد نمی‌نماید.  

فهرست شعب منتخب بانک‌های عامل و مدارک لازم در اطلاعیه‌های آتی اعلام خواهد شد.

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • الزام ثبت قرار داد اجاره در سامانه خودنویس
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • جریمه ۱.۹ میلیارد تومانی مشاورین املاک استان همدان
  • گلایه مستاجران قمی از مشکلات دریافت وام ودیعه مسکن
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد